Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής...



Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι δική μας υπόθεση! 

Η διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής διακόπηκε για τις 7 Μαΐου, με διάφορα περιστατικά να λαμβάνουν χώρα μέσα και έξω από την αίθουσα, αποδεικνύοντας την ακαταλληλότητα του τόπου διεξαγωγής της δίκης.
Από νωρίς υπήρχαν πληροφορίες ότι δεν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο όλοι οι κατηγορούμενοι, και μάλιστα όσοι εξ αυτών ανήκουν στην προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδας της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πράγματι, στην αίθουσα παραβρέθηκαν 44 κατηγορούμενοι (από τους 69), και μόνο τρεις από τους 19 φερόμενους ως διευθύνοντες, με τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο και τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη της οργάνωσης να απουσιάζουν, μάλλον επιδεικτικά.

Η αίθουσα της δίκης ήταν γεμάτη από το πρωί από συγγενείς θυμάτων, ενώ υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην πρόσβαση, εξονυχιστικοί έλεγχοι και παρεμπόδιση ανθρώπων να παρακολουθήσουν, ζητήματα εξαερισμού, μη λειτουργία τηλεφώνων κ.α.
Το πιο σοβαρό περιστατικό συνέβη κατά την ώρα που 5 μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κατέφθασαν στο δικαστήριο. Την ώρα που πάρκαραν, χτυπήθηκαν από φασίστες, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού για καταγγελία της επίθεσης, ενώ δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν χτυπημένοι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Τελικά καταθέτουν στη Γενική Ασφάλεια Πειραιά.
Εδώ και πολύ καιρό, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής προειδοποιούσαν για την ακαταλληλότητα του τόπου διεξαγωγής της δίκης, και είχαν στείλει επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης για μεταφορά της στο Εφετείο. Η έκκληση απερρίφθη, με την ηγεσία του Υπουργείου να υποκύπτει στο πείσμα του επικεφαλής του Εφετείου.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, που συμμετείχε στην πορεία από το Δημαρχείο στις Φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε την αντίθεση του Δήμου και των φορέων του στην διεξαγωγή της δίκης στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος βρίσκεται δίπλα σε σχολεία, ενώ η περιοχή είναι πολιτικά φορτισμένη, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και από τους τόπους της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
Η δολοφονία του Π.Φύσσα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αλλά και η αφορμή να βγουν στο δρόμο ενάντια στο φασισμό και τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη και γειτονιά.Η συγκεκριμένη μέρα της δίκης πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας νέας μάχης απέναντι στο φασισμό.
 Οι φασίστες της Χ.Α. που για χρόνια χέραν ασυλίας και συγκάλυψης απο το κράτος για πρώτη φορά δικάζονται για κάποια απο τα στυγερά εγκλήματα τους. Η δολοφονία του Π.Φύσσα, και του Λουκμάν Ζαχζατ, η δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες κ.α. είναι κάποιες από τις ενέργειες των Χρυσαυγιτών που δομούν το κατηγορητήριο. Βέβαια η αποκάλυψη του συνόλου της δράσης της τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια δεν έχει γίνει και είναι κάτι που το κίνημα οφείλει να κάνει, όπως επίσης και η συνεχιζόμενη μεταχείριση τους ως ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα . Και μάλιστα όλα αυτά σε μια συγκυρία όπου σε διάφορες μεμονωμένες δίκες οι χρυσαυγίτες έχουν πέσει στα μαλακά, συνεχίζουν να αλωνίζουν ανενόχλητοι σε αστυνομία και στρατό, ενώ φουντώνει εκ νέου η αντιμεταναστευτική υστερία. 
Πέρα όμως απο την έκβαση της δίκης και την προσδοκία όλων μας οτι οι δολοφόνοι της Χ.Α. θα καταδικαστούν για τα εγκληματά τους δεν πρέπει να καλλιεργείται καμια αυταπάτη για το οτι το φαινόμενου του φασισμού θα λυθεί νομικά. Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί μόνο μέσα απο τον καθημέρινο αγώνα σε κάθε γωνιά που έχει εμφανιστεί με συνεχή πάλη σε κάθε σχολή και σε κάθε γειτονιά. Μέσα από τις πολύμορφες δράσεις του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος, την αλληλεγγύη, τον αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Τον αγώνα τόσο ενάντια στη λήθη και την άγνοια όσο και υλικά ενάντια σε κάθε φασίστα. Στις 7 Μάη θα είμαστε όλοι πάλι εκεί. Γιατί ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος. Και οι ναζί εκπρόσωποί του δεν θα τολμήσουν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

ΧΑΡΤΑ - ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου